Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners
Altena Road Runners

   

In de winterperiode wordt door de Altena Road Runners een serie trimlopen georganiseerd. Op zaterdag 24 november is de 2e trimloop van een serie van vijf trimlopen. Deze worden gehouden in het Almbos van Giessen. Inschrijven is in het clubgebouw van de Altena Road Runners; ‘De Inloper’. Dit is aan de zijkant van sporthal De Jager. Hier is voldoende parkeergelegenheid en er zijn kleedkamers en douches aanwezig. De kosten bedragen €3,00 per keer (waarvan € 2,- naar een goed doel gaat). 

Volwassenen

Start om 14.30 uur
Inschrijven vanaf 13.30 uur in De Inloper, zijkant sporthal De Jager, Giessen
Afstand : Rondjes van 2,1 km Max. 7 ronden 

Jeugd

Ook de jeugdleden zijn van harte welkom op de trimloop. Voor de pupillen is een ronde van 500m uitgezet met een maximum van 4 ronden. De junioren mogen
ook meelopen op het parcours  van de senioren van 2 km, met een maximum van 2 ronden. Voor aanvang van de trimloop wordt voor de jeugd een gezamenlijke warming-up verzorgd en uiteraard staat na afloop wat lekkers klaar in De Inloper.

Na afloop gezellig nog wat napraten onder het genot van iets lekkers. Stel de organiserende Start-to-Run groep niet teleur en loop lekker mee met de "Snertrun".

 

 ZATERDAG 3 NOVEMBER 2018

De 19e Vestingstad Run, deze wordt georganiseerd door de Altena Road Runners.

WOUDRICHEM – De 19e Vestingstad Run in Woudrichem, een halve marathon in en rond Woudrichem is dit jaar ook beslissend voor de eindstand van het oudste stratenloopcircuit van Nederland het Altena Road Circuit.

Naast de halve marathon zijn er ook prestatielopen over 6 en 11 kilometer. Alle afstanden één grote ronde. Vrijwel geheel verhard en verkeersluw. Door het mooie buitengebied van Woudrichem. Ook voor de jeugd zijn er weer verschillende afstanden. De start en finish zijn bij sporthal ’t Rondeel waar ook voldoende parkeergelegenheid te vinden is.

Sluitstuk van de halve marathon is gewijzigd vanwege renovatie drijvende brug in de haven. De laatste kilometers dus niet door de vesting. Na de Oudendijk gaan we de Merwededijk af de Lelystraat in, langs het voetbalveld door de Middelvaart richting Rijswijk, via het Petterpad de Postweide in en terug naar de oude route op de Acacialaan. Net zo lang maar wellicht een stuk sneller!

Programma
13.15 uur: jeugd t/m 15 (4 categorieën)
14.00 uur: 21.1 km wedstrijdloop en recreantenloop
14.00 uur: 11 km prestatieloop (niet voor klassement)
14.00 uur: 6 km prestatieloop (niet voor klassement)

Inschrijving
Via www.inschrijven.nl tot en met 1 november of na-inschrijving op 3 november bij Sporthal 't Rondeel, 't Rond 2, 4285 DE Woudrichem, vanaf 12.30 uur
Inschrijfgeld 21,1 km: € 8,00 (na-inschrijven € 10,00);
Inschrijfgeld 11 km: € 7,00 (na-inschrijven € 9,00);
Inschrijfgeld   6 km: € 6,00 (na-inschrijven € 8,00)
Jeugd 15 jaar en jonger: € 2,00.

Kleedruimte
Sporthal 't Rondeel. Douches aanwezig.

Parcours
Alle afstanden één grote ronde. Vrijwel geheel verhard en verkeersluw. Door het mooie buitengebied van Woudrichem.
Alle routes zijn uitgepijld en voorzien van kilometer aanduidingen. Op gevaarlijke kruispunten staan verkeersregelaars.
De jeugdlopen zijn bij 't Rondeel op een parcours van 445 meter met 30 meter uitloop naar de finish.

Prijzen
Geldprijzen in alle wedstrijdcategorie, Leuke herinnering voor alle deelnemers
Prijsuitreiking in 't Rondeel

Records
Premie voor verbeteren parcoursrecord halve marathon
Heren: 1:08.28 Colin Bekers (2017), Dames: 1:25.54 Jenette Tolhoek (2004)

Informatie
Jan van Herwijnen   tel: 0623554785         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over het parcours en eerdere edities is te vinden op: Vestingstad Run

Een samenwerking van: ARR/DAK/ACW

Zoals jullie wellicht weten is onze club een samenwerking aangegaan met de atletiekclubs uit Drunen (DAK) en Waalwijk (ACW). Dit heeft geresulteerd in een uniek evenement, namelijk clubkampioenschappen. Dit wordt de allereerste keer in de geschiedenis van ARR dat we iets dergelijks op atletiekgebied organiseren.

Juist omdat dit een laagdrempelig en uniek evenement is, nodigen we al onze leden uit om deel te nemen! Dus zowel Jeugd, Senioren, leden die al jaren lid zijn en hardlopers die net begonnen zijn. De jeugdafdeling heeft inmiddels al ervaring op de baan en dit is een unieke mogelijkheid voor onze volwassen leden om op een leuke manier kennis te maken met de moeder aller sporten: atletiek. Het enige wat we vragen is enthousiasme, ervaring is dus niet nodig.

De volgende onderdelen staan op het menu:

* 100 m sprint
* Verspringen
* Kogelstoten
* 600m hardlopen
* 5000 m hardlopen (een vertrouwde afstand)

Inschrijving vindt op individuele wijze plaats via www.atletiek.nu.

Het evenement zal plaats vinden op 22 september op de baan bij DAK Drunen vanaf 12:00 uur. De hardloopwedstrijd van 5000 meter staat gepland om 16:15 uur. Mocht je niet willen meedoen maar het wel leuk vinden om vrijwilliger te zijn, geef je dan op bij Ina van Boven. De dag wordt afgesloten met een barbecue die om ongeveer 17:00 uur begint.

Voor meer informatie kijk je op www.dakdrunen.nl.

Drunen, 22 september 2018.

Tijdens een druilerige herfstdag togen vele jeugdige atleten van de Altena Road Runners naar de inmiddels vertrouwde atletiekbaan in Drunen. Er stond namelijk een uniek evenement op de agenda. Voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van de vereniging werden er namelijk clubkampioenschappen op de baan georganiseerd. ARR organiseerde dit samen met de verenigingen DAK uit Drunen en ACW uit Waalwijk en met een totale opkomst van ruim 170 atleten was het kampioenschap een groot succes te noemen!

Gebroeders Mak
Naast de pupillen waren de ook de junioren vertegenwoordig op de baan. De jongens en meiden weerden zich kranig tussen de ervaren atleten uit Drunen en Waalwijk en zeker de gebroeders Mak lieten met regelmaat de zware concurrentie achter zich. De oudste van het tweetal, Ruben, wist zijn categorie van Junioren B te winnen en liep ook nog eens zeer verdienstelijk mee met de 5000 meter. Zijn jongere broer werd knap derde bij de D-junioren en schreef daarmee eveneens het clubkampioenschap op zijn naam. Bij de meiden was de concurrentie ook niet gering maar ze hielden het hoofd keurig koel. Isabel Dikkes werd clubkampioene bij de C-junioren en Phileine Heurter tekende voor goud in haar categorie van de D-junioren.

Pupillen
Ook de pupillen waren weer met een mooie afvaardiging naar Drunen getogen. Ze streden niet alleen tegen elkaar om het clubkampioenschap maar ook tegen Drunense en Waalwijkse atleetjes. Dat ging zeker niet onverdienstelijk en wederom bewees de jeugd van de Altena Road Runners zeer veel potentie te hebben. Zo was daar Jasmijn Timmermans die met haast speels gemak met grote overmacht haar rubriek van de B-pupillen wist te winnen. Ook Tristan van Boven en Stef van Vliet lieten zich het kaas niet van het brood eten door de pupillen van de andere clubs en noteerden respectievelijk een tweede en derde plaats waarmee Tristan zich clubkampioen 2018 mag noemen van de C-pupillen. Bij de B-pupillen werd ook een mooie strijd uitgevochten welke uiteindelijk gewonnen werd door Thomas van Breugel die zijn kampioenschap wist binnen te halen door prachtige sprongen neer te zetten bij het verspringen. Mathijs Kant was de hele dag al op rooftocht bij de A-pupillen, hij had maar 1 doel en dat was winnen en zijn inzet werd dan ook beloond. Hij was oppermachtig op nagenoeg alle onderdelen en mag zich ook clubkampioen noemen. Kadisha van Kooten liet bij de meisjes A-pupillen weer eens zien over stalen zenuwen te beschikken. Geen moment liet zij zich in de luren leggen door het sprintgeweld om zich heen. Koelbloedig deed zij haar ding hetgeen beloond werd met het clubkampioenschap. Nynke Tolhoek is tot slot weer van een heel ander kaliber. Ook al is ze nog maar een mini-pupil, zij gaat altijd vol voor de winst en is bloedfanatiek. Haar inzet werd dan ook beloond met het clubkampioenschap.

Voor herhaling vatbaar
Ondanks het frisse weer kijken de atleten en de organisatie terug op een zeer geslaagd evenement met vele mooie persoonlijke records en enthousiaste reacties. Niet alleen de jeugd liet van zich horen. Ook een aantal volwassen lopers van de Altena Road Runners nam deel aan de 5000m en deden dat op overtuigende wijze. Johan Roozemond wist uiteindelijk tweede te worden met een zeer knappe 17.54 in een sterk veld. Ook hij mag zich nu clubkampioen noemen.
Al met al was het evenement een unieke samenwerking tussen drie clubs wat voor herhaling vatbaar is!

Start 22 september met de najaarscyclus van Start to Run in Giessen

Wil jij ook beginnen met hardlopen? Om lekker buiten te zijn en je conditie te verbeteren? En dan liefst bij jou in de buurt? Maar vind je die eerste stap zo lastig. Dan is Start to Run iets voor jou! Vanaf zaterdag 22 september organiseren wij in samenwerking met de Atletiekunie weer zeven Start to Run trainingen. Samen, maar op je eigen niveau ga je met andere Start to Runners op zeven zaterdagochtenden vanaf 9.30 uur hardlopen. Je traint onder begeleiding van een deskundige hardlooptrainer en komt op mooie plekjes bij jou in de omgeving. Na zeven weken ben je in staat minimaal drie kilometer aan één stuk hard te lopen. Ook is er de mogelijkheid om gezamenlijk op dinsdagavond te trainen aanvang 19.45 uur. 

Na afloop van de cyclus bied de Altena Road Runners, een vervolg cursus aan die streeft erna om in een half jaar 1 uur te kunnen hardlopen. Ik zie je graag zaterdag 22 september bij sporthal De Jager in Giessen ingang sportvelden. Onze enthousiaste trainers staan voor je klaar. 

Voor meer informatie over Start to Run, de dichtstbijzijnde locatie en inschrijven kijk op www.yakultstarttorun.nl  Heb je dan nog vragen mail of bel naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-23554785.

 

Copyright Altena Road Runners © 2017. All Rights Reserved.