Nieuws

ARR goed vertegenwoordigd bij de 31e Physio Fit Dirk IV-loop

26 januari 2020
www.altenaroadrunners.nl

Afgelopen zaterdag is het Schouten Toyota Grote Rivieren Loopcircuit weer van start gegaan en zoals gewoonlijk was de aftrap in Hoornaar.
Voor de 31e keer werd hier de Physio.Fit Dirk IV-loop georganiseerd.Dirk IV was een legendarische fokstier, in werd 1911 aangekocht door de Hoornaarse fokvereniging Verbetering Zij Ons Doel (VZOD); hij zorgde voor veel nakomelingen, die veelvuldig prijzen in de wacht sleepten (1910-1921)
Het was net als vorig jaar een koude editie maar gelukkig met minder wind.Veel lopers kijken dan ook naar elkaar om te zien wat de ander voor kleding aan trekt.2° is niet veel, maar het inlopen , 3km, met lange broek , ondershirt met lange mouwen en kort shirt daar overheen leerde dat het toch behoorlijk warm kon zijn.In de kleedkamer teruggekomen, werden er al meerdere korte broeken gesignaleerd en het besluit werd genomen, korte broek ,ondershirt en loopshirt met korte mouwen.
Verzamelen op de Hoge Giessen ter hoogte van de kruising met de Kromme Giessen en de Schans.
Om 13:12 werd het startschot gegevens en daar gingen we.De Altena Road Runners waren vertegenwoordigd met 17 atleten uit loopgroep 1 en 2.
Aan het eind van de Hoge Giessen ging het links af de Minkeloos op, om net na het bruggetje het Binnenste Buitenpad op te gaan weer richting Hoornaar.Aan het eind van de Middenweg de Dorpsweg op, en aan het einde hiervan de Overslingeland op te gaan.De Dirk IV-loop is een prachtige loop zo door de Alblasserwaard en langs de Giessen waar mooie huizen en boerderijen staan .
Na ruim 6 km is er een keerpunt, welke al eens zo bijzonder is.In het buurtschap Pinkeveer moet men via een oude tolbrug naar de overzijde van de Giessen.
Het bord aan de gevel laat de tarieven zien voor een ieder die naar de overzijde moet.Gelukkig is de tol niet meer nodig en kan men er zonder problemen naar de overzijde lopen.
Aan de overzijde links af de Muisbroekseweg op richting de finish in Hoornaar.Aan het einde van de Muisbroekseweg moet nog een “hindernis” genomen worden, een hoge brug ,maar dan is het nog echt 2,5 km naar de finish.
Waar we gestart waren moesten we nog de Krommen Giessen op om via een klein bruggetje op het Dirk IV plein te kunnen Finishen.
Het was weer een mooie opkomst voor de Altena Road Runner en waarbij een aantal lopers hun pr verbeterde.
(bij het maken van dit verslag waren er helaas nog geen foto's van de ARR atleten beschikbaar)

(Gepubliceerd door John Verhoeven)

www.altenaroadrunners.nl
www.altenaroadrunners.nl
www.altenaroadrunners.nl
www.altenaroadrunners.nl
www.altenaroadrunners.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 Meer >
 
 
 

Correspondentieadres:

Atletiekvereniging Altena Road Runners
Eikenlaan 9 
4285 DS WOUDRICHEM
Nederland

Clubhuis:

De Inloper
Sportcomplex De Jager
Jagerspad 26
4283 GM Giessen

Terug naar boven