Nieuws

Pupillen zetten Altena Road Runners op de kaart

08 februari 2020
www.altenaroadrunners.nl

Dordrecht, 8 februari 2020. Maar liefst 10 jeugdige atleten verdedigden afgelopen zaterdag de clubkleuren op het indoor atletiek in de fraaie Reeweghal in Dordrecht. Tussen de Zuid-Hollandse concurrentie hielden de pupillen en junioren zien uitstekend staand en regende het persoonlijke records.

 

Meisjes

Allereerst was daar Mille Groeneveld die debuteerde op wedstrijdniveau en direct een uitdaging voor haar kiezen kreeg. Aangezien de club nog geen baan en dus geen faciliteiten heeft en Mille langdurig geblesseerd was, had ze niet kunnen oefenen met het hoogspringen. Onbevangen keek ze de kunst af en luisterde ze goed naar de aanwijzingen om vervolgens een prachtig resultaat neer te zetten van 1.05m waarbij ze ook nog meerdere concurrentes achter zich liet. Ook Anna van Bijnen deed voor het eerst mee aan een indoor wedstrijd. In een veld van maar liefst 28 pupillen liet ze zich vooral sterk zien bij het kogelstoten en noteerde gelijk ook even een nieuw pr bij het verspringen.

Nynke Tolhoek is nog piepjong maar al een ervaren rot op de atletiekbaan. Vandaag viel vooral haar power bij het kogelstoten op, ze wist het 2kg zware ding maar liefst 3.13m weg te stoten en daarmee een mooie 4e plek te behalen. Ook Iris Klein nam niet voor het eerst deel aan een wedstrijd en voelde zich als een vis in het water. Stralend stond ze op de baan en dat werd beloond met 2 mooie nieuwe pr’s bij het kogelstoten en het verspringen. De laatste dame van de Altena Road Runners was de eveneens getalenteerde Jasmijn Timmermans. In een sterk veld van de a-pupillen wist ze keurig 10e te worden en zich te verbeteren op het verspringen en kogelstoten.

 

Jongens

Bij de heren mochten Tycho van Balen en Jesse Tolhoek voor het eerst aantreden als junior D1 zijnde. Tycho liet zien veel doorzettingsvermogen te hebben. Hij behaalde een fantastisch pr van 1.05 bij het hoogspringen maar blesseerde zich aan zijn hand bij de landing. Hij gaf echter niet op en zette zijn wedstrijd gewoon voort. Ook Jesse Tolhoek bleek een bikkel te zijn. Hij nam voor het eerst deel aan de 60m hordelopen en kwam ongelukkig terecht bij de voorlaatste horde. Hij zette echter zijn tanden op elkaar en liep de race keurig uit.

Enzo van Balen beleefde een meer dan uitstekende dag bij de B-pupillen. Hij wist op alle drie de onderdelen een mooi PR neer te zetten wat natuurlijk een topprestatie is. Bij de A-pupillen traden Tristan van Boven en Tom Tolhoek gezamenlijk namens de club aan. Tom verbeterde zich mooi op het kogelstoten en liet een fraaie sprong zien bij het verspringen. Tristan verzekerde zich van een top tien positie door eveneens een mooi pr te behalen bij het verspringen maar vooral door een fraaie tijd te halen bij zijn allereerste 60m sprint op wedstrijdniveau waarbij hij direct zijn heat won.

 

Al met al laat de jeugd van de Altena Road Runners wederom zien dat de toekomstige baan zeer welbesteed gaat worden. Inmiddels staat de teller van het aantal jeugdige atleten al ruim voorbij de 60 en puilt de club uit van het talent!

www.altenaroadrunners.nl
www.altenaroadrunners.nl
www.altenaroadrunners.nl
www.altenaroadrunners.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 Meer >
 
 
 

Correspondentieadres:

Atletiekvereniging Altena Road Runners
Eikenlaan 9 
4285 DS WOUDRICHEM
Nederland

Clubhuis:

De Inloper
Sportcomplex De Jager
Jagerspad 26
4283 GM Giessen

Terug naar boven