Nieuws

Record aantal deelnemers bij 20e Vestingstadrun

03 november 2019
www.altenaroadrunners.nl

De 20e Vestingstadloop in Woudrichem telde zaterdagmiddag maar liefst 375 deelnemers waarbij het grootste deel startte op de halve marathon. Blije gezichten dus bij de organisatie die niet alleen feestje te vieren hadden van de 20e uitvoering in Woudrichem maar ook van het 35e Blankers en Van Vark Altena Road Circuit.

De meeste deelnemers hebben echter weinig meegekregen van dit alles want dat hadden bijna allemaal te maken met loodzware omstandigheden, het had de nacht voor de wedstrijd en zelfs nog zaterdagmorgen behoorlijk hard geregend waardoor vooral het gedeelte in het Almbos bijzonder zwaar maakte. En dan was er ook nog de harde wind die het vooral op de dijken en in de open polder nog eens extra zwaar maakten. Gelukkig hadden de meeste daar ook wel weer begrip voor want het is tenslotte een echte herfstwedstrijd en dan kan je deze omstandigheden verwachten.

Bij de wedstrijd over 21 kilometer zat de spanning in de eerste 12 kilometer. Al in de eerste kilometer was het Lars Cazander die meteen flink doortrok en met uitzondering van Leendert van der Lugt iedereen meteen al op flinke achterstand wist te zetten. Leendert van der Lugt dichte het kleine gaatje vrij snel waarna hij zich meteen op kop nestelde, lang duurde dat niet want het was opnieuw Cazander die een klein gaatje wist te slaan. Van der Lugt kwam opnieuw terug en stelde zijn tegenstander voor om samen te werken met het idee om een mooie tijd te realiseren. Cazander antwoorde daar weinig trek in te hebben waardoor er het nodige kat en muisspel volgde. Bij een volgende versnelling na 12 kilometer waarbij de lopers de wind vol van voren kregen sloeg Cazander een definitief gaatje. De uiteindelijke achterstand van Van der Lugt op de finishlijn zou 34 tellen zijn.

Henk van der Stelt uit Hank die als derde over de streep kwam en won bij de mannen 35+ had een achterstand van maar liefst 9 minuten. Arik Burghout vierde en derde bij de senioren zat daar weer bijna 2 minuten achter. Ciska Hensen kwam als eerste vrouw over de streep in 1.29.43. Tweede en eerste bij de seniorenvrouwen werd Amber Bongertman in 1.35.26. Emmy Vink van de organiserende vereniging kwam als derde vrouw over de streep in 1.36.37.

Bron: Hans Verbeek (Digitaalburg)

 

Filmpjes op: https://www.digitaalburg.com/rn02/atletiek/record-aantal-deelnemers-bij-20e-vestingstadloop-video/


Uitslagen op: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019110250007


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-01-2019 Meer >
 
 
 

Correspondentieadres:

Atletiekvereniging Altena Road Runners
Eikenlaan 9 
4285 DS WOUDRICHEM
Nederland

Clubhuis:

De Inloper
Sportcomplex De Jager
Jagerspad 26
4283 GM Giessen

Terug naar boven